VAŽNOST ZVUČNE IZOLACIJE

Gotovo svim zgradama je potrebna zvučna izolacija. Zašto je to zaista važna? Evo nekih razloga zašto je zvučna izolacija toliko važna u zgradi.

1. Komšijska udobnost

Ako živite u zgradi, želećete udobnost. Zvučna izolacija sprečava da čujete komšije kada hodaju/pričaju, što je vrlo čest slučaj.

2. Propisane uredbe

Biti vrlo bučan smeta drugima. Stoga je i jedna od stavki u propisima svake države i stavka koja se tiče buke. Naša je obaveza da u časovima, koje kućni red propisuje, budemo tihi.

3. Privatnost

Ponekad se razgovor i muzika mogu čuti čak i iz susedne zgrade. Ako želite privatnost i da vas spoljašnji zvuci ne uznemiravaju – potrebna je zvučna izolacija.

5. Izbegavajte udarnog prenosa

Ako se u blizini nalaze kafići i drugi objekti, želite da izbegnete udarni prenos zvuka. Da bismo sprečili takvu užasnu buku, trebalo bi da dodamo zvučnu izolaciju.To znači da ljudi u stanu teško mogu čuti zvukove koji dolaze spolja.

6. Udobnost doma

Možda imate muzički studio ili sobu u kojoj želite da svirate neki instrument. Da biste izbegli previše buke u domu, ali da ne biste smetali ni komšiluku, rešenje je zvučna izolacija,

7. Zdravlje i sigurnost ljudi

Previše buke nije loše samo za životnu sredinu već i za čoveka. Nismo dizajnirani za prekomernu buku. Ako dovoljno brinete o svom zdravlju i sigurnosti, zvučna izolacija pomaže u smanjivanju buke.

8. Građevinske potrebe

U svakoj zgradi se stvara buka (hodanje po stepeništu, lift, razgovor komšija u hodniku… ). Stoga je zvučna izolacija jedan od izbora za kontrolu buke i stvaranje lepe i udobne zgrade.

 Za izolacija između spratova u našoj zgradi koristili smo moderan izolacioni materijal – AZMAFON.

Azmafon je zvučno izolacioni materijal na bazi pamuka i epoksidne smole. Upotrebljava se kao antizvučna izolacija. Namenjen je za građevinsku i auto industruju, pogodan kao zvučna izolacija bele tehnike. Azmafon je nezaobilazan materijal kod rešavanja međuspratne buke koja nastaje hodanjem, dečjom igrom, povlačenjem predmeta po podu, itd. (simptom “bučan komšija sa gornjeg sprata”). Za eliminisanje ovog problema azmafon se koristi kao elastični sloj u konstrukciji tipa “plivajući pod” (što smo u našoj zgradi i iskoristili). Od karakteristika azmafona izdvajamo:
  • Azmafon je proizvod na bazi otpadnih pamučnih vlakana i epoksidne smole
  • Azmafon je namenjen unutrašnjoj upotrebi
  • Azmafon se koristi za zvučnu izolaiju
  • Azmafon je otporan na buđ i plesan
  • Azmafon je samogoriv
  • Azmafon prigušuje zvuke i vibracije
  • Azmafon je pogodan za ravne i suve površine
  • Ne smenjuje mu se volumen

Život u našoj zgradi biće udoban svima koji su odlučili da unutar nje nađu dom. Svi stanovi u našoj zgradi na lokaciji preko puta SC Mladost u Kragujevcu su prodati.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

Pošaljite upit!

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu stana u Andre Marinkovića 7, Kragujevac, ostavite nam Vaše podatke i naš prodajni tim će vas kontaktirati.