AINSGROUP BLOG

7 RAZLOGA ZA PODNO GREJANJE

Imati energetski efikasan dom je ključno za iznos računa koje plaćamo. Jedan od načina za smanjenje računa je ulaganje u podno grejanje – prosečni sistem koristi znatno manje energije od konvencionalnih radijatora. Podno grejanje se svrstava u grupu niskotemperaturnih grejanja, a temperature poda se kreće između 21 i 28 stepeni. To, i činjenica da toplota dolazi iz poda, donosi mnogo prednosti u odnosu na klasične radijatore. Jedna od najočiglednijih prednosti je odsustvo vidljivih grejnih tela u kući.

Evo pet razloga za ozbiljno razmišljanje o podnom grejanju.

1. Ugradnja je jeftinija nego što očekujete

Cena podnog grejanja može da varira od 15 do 40 evra po kvadratnom metru, a zavisi od toga koje cevi i koja podloga se koriste kao i da li se radi regulacija temperature i protoka za svaku sobu pojedinačno ili samo jedna regulacija za ceo objekat.

2. Brže se instalira nego što mislite

Budući da se podno grejanje obično instalira u jednom potezu, troškovi se smanjuju i monteri neće morati da rade toliko dugo koliko bi radili sa ostalim sistemima grejanja.

3. Može se koristiti uz postojeće grejanje

Podno grejanje se može koristiti u nekim sobama, a u drugim ne, što olakšava prvo probno pokretanje u jednoj sobi. Povezuje se na vaš standardni kotao za centralno grejanje, pa ako izvodite projekat dogradnje, u tu sobu možete da dodate podno grejanje bez većih smetnji.

4. Može se koristiti pod mnogim vrstama podova

Mit je da se podno grejanje može postaviti samo ispod pločica ili masivnog poda. Sve dok je odozdo pod izolovan za suzbijanje gubitka toplote, podno grejanje možete imati pod bilo kojom vrstom poda, uključujući tepih, vinil ili drvo. U našoj zgradi uradili smo podno grejanje na Tarkettu, uz veliku pažnju i na siguran način, bez hladnih polja. odlučili smo se za Tarkett, jer je to višeslojni parket, stabilan i dugotrajan. Kompanija Tarkett ima više od 100 godina iskustva u proizvodnji parketa. Karakteristike Tarkett parketa:
⦁ parket se isporučuje u daskama spremnim za ugradnju!
⦁ parket postavlja se bez lepljenja, uklapanjem dasaka najsavremenijim T-lockTM sistemom koji obezbeđuje siguran, čvrst i gotovo nevidljiv spoj
Tarkett parketi su proizvedeni od najkvalitetnijeg drveta.

5. Malo je verovatno da će biti potrebno održavanje

Iako ovo može zvučati previše dobro da bi bilo tačno, u sistemu nema pokretnih delova, što znači da se sve održavanje odvija na kotlu.

6. Estetika

Jedna od najočiglednijih prednosti je odsustvo vidljivih grejnih tela u kući.

7. Zdravlje

Podno grejanje je idealan izbor za osobe koje imaju probleme sa alergijama. Radijatori i druga grejna tela zbog svoje visoke temperature stvaraju intenzivno kretanje vazduha, što pospešuje podizanje prašine u sobi. Kod podnog grejanja, koje jednako celom površinom podova isijava toplotu, ovo je neuporedivo manje izraženo, tako da se praktično i ne dešava. Podno grejanje ne isušuje vazduh u prostorijama, pa nema potrebe za postavljanjem posebnih isparivača i ovlaživača vazduha. Podno grejanje greje upravo od nogu, pa se temperatura po zapremini prostorije idealno prostire, pa nikada nećete imati sindrom hladnih nogu.

Ako razmišljate o instalaciji ovog sistema grejanja, imate našu preporuku. Mi smo ovaj sistem, kao što smo već pomenuli, instalirali u našoj zgradi. Život u našoj zgradi biće udoban svima koji su odlučili da unutar nje nađu dom. Svi stanovi u našoj zgradi na lokaciji preko puta SC Mladost u Kragujevcu su prodati.

Uskoro počinjemo zidanje nove luksuzne zgrade na ekskluzivnoj lokaciji u Ul. Andre Marinkovića br. 7 u Kragujevcu.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

Pošaljite upit!

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu stana u Andre Marinkovića 7, Kragujevac, ostavite nam Vaše podatke i naš prodajni tim će vas kontaktirati.